Naše výroba
Maso-uzeniny > Masné výrobky
Uzené maso tradiční domácí výroby
Ochutnejte pravé, nefalšované uzené z několikaleté tradiční zkušenosti.
Naše filozofie si zakládá na kvalitě a pečlivé propracovanosti, dáváme si záležet na tom, aby chuť uzeného masa byla opravdová. To, že vidíte levné uzené ve velkoobchodech a supermarketech je sice hezké, ale poměru nízké ceny hluboce odpovídá úkor kvality (nejčastěji pro vysoký obsah vody, který může dosahovat až 100% váhy suroviny společně s aromaty, zahušťovadly, zvýrazňovači chuti, antioxidanty, škroby atd.).
Pravá příprava kvalitního uzeného vyžaduje několika denní přípravu od prvotní fáze nákupu výběrového masa až po min. 14 denní uložení v kořeněné lázni před samotným uzením. Pravé uzené by mělo být vláčné, nikoli vysušené - proto je velmi důležitá doba i teplota po jakou maso necháváte vyudit....
Klobásy, cigára a ostatní dobrůtky
Postup výroby je klasický – nasolené a nakrájené vepřové maso necháme odležet, umeleme v mlýnku nahrubo, vykutrujeme s kořením a pak narážíme do vepřových střev. Udíme ve vyhřáté udírně na 70-90 stupňů, a výsledek můžete ochutnat.
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Vychutnejte si Vepřovku z čerstvého masa. Používáme vepřové maso z kýty, plece, krkovičky, kotlety. Polokonzerva obsahuje 96% masa s univerzálním využitím. Nakrájené a dochucené maso ve vlastní šťávě můžete kdykoliv použít na své vlastní speciality. Od guláše, až po staré české knedlo-vepřo-zelo nebo klasické rizoto. Delikatesa je po studenu s chlebem a okurkou.
Sádlo, které se dá namazat na chleba
Škvarečky